Bijtellingsvriendelijke youngtimers, een prachtig alternatief!

Bijtellingsvriendelijke youngtimers zijn tegenwoordig het antwoord tegen de hoge bijtelling van jonge auto’s met een hoge cataloguswaarde. Bij deze bijtellingsvriendelijke youngtimers gaat het erom dat de auto van bouwjaar 1998 of ouder is. Ooit begonnen als interessant alternatief voor de zakelijke auto is inmiddels uitgegroeid tot een snel groeiende groep rijders van youngtimers. Tegenwoordig kunt u te kust en te keur youngtimers vinden die bijtellingsvriendelijk zijn met gegarandeerde kilometerstanden en de luxe van nu. Veel van deze youngtimers worden geimporteerd vanuit voornamelijk Duitsland. Echter ook Frankrijk en Zwitserland zijn veel voorkomend.

Ook in Autoweek zijn de bijtellingsvriendelijke youngtimers een onderwerp. Naast de grote, bekende youngtimer merken als Audi, BMW, Mercedes-Benz, Volkswagen en Volvo. Zijn er ook compacte youngtimers die bijzonder zijn enĀ  tegenwoordig niet veel meer op de Nederlandse wegen zijn te vinden. Denk bijvoorbeeld aan Saab, Rover, Fiat, Opel of deze bijzondere Volvo 480 als onderaan de foto.

Daarnaast heeft Autoweek eerder een artikel geschreven over de principes van de bijtelling op youngtimers voor de zakelijke rijder. Let wel, de politiek is zeer actief op het gebied van wegenbelasting en de bijtelling bij oudere auto’s (youngtimers en oldtimers op zowel benzine, diesel en LPG). Met name op het gebied van de wegenbelasting zijn er behoorlijk wat wijzigingen op komst, hiermee wil men aansluiting zoeken binnen de Europese Unie bij Duitsland en Frankrijk.

Social Media

Aanmelden nieuwsbrief