Sporttimerverzekering

Youngtimer-Verzekering.nl de specialist op het gebied van sporttimer, youngtimers en exclusieve auto’s. Wij bieden een sporttimerverzekering die precies is aangepast aan uw situatie. Voor zowel dagelijks als hobbymatig gebruik van uw sporttimer, daarnaast maken wij nog onderscheid tussen zakelijk en particulier gebruik van de auto. De sporttimerverzekering is in veel gevallen stukken goedkoper in vergelijking tot de gewone autoverzekering.

Is uw auto een sporttimer?
Er is geen duidelijke definitie van de sporttimer. Iedere verzekeraar hanteert hier zijn eigen voorwaarden en leeftijdsgrenzen voor. Er zijn wel een aantal zaken die invloed hebben op het feit of een auto kan worden gezien als een sporttimer.

– In het algemeen zijn sporttimers voertuigen die alleen recreatief worden gebruikt en dus niet voor de dagelijkse boodschappen of het woon/werk-verkeer worden aangesproken. De leeftijd van een sporttimer maakt verder niet uit.
– Er zijn verzekeraars die lijsten hanteren voor sporttimers, maar ook dit varieert per maatschappij.
– Verzekeraars hebben een divers beleid en daardoor is het verzekeren van een sporttimer maatwerk. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact met ons op.

Kom ik in aanmerking voor een dergelijke verzekering?
Wij bekijken ieder geval specifiek en kunnen hier geen sluitend antwoord op geven. Sommige maatschappijen beperken namelijk de hoeveelheid kilometers, eisen een GPS-volgsysteem of verwachten een taxatierapport van uw auto. Natuurlijk wordt er ook gekeken naar uw schade- en verzekeringsverleden. In veel gevallen valt de premie relatief laag uit, dit komt doordat het motorvermogen als minder zware factor wordt gewogen in de premiebetaling.

Kunnen wij u van dienst zijn?
Als verzekerings-specialist op het gebied van bijzondere auto’s, youngtimers en sporttimers  helpen wij u graag bij het zoeken naar een geschikte verzekering. Neem daarom contact met ons op voor een op maat toegespitste offerte. Twijfelt u of uw auto in aanmerking komt voor het sporttimer-tarief? Schroom dan niet en neem snel contact met ons op.

Social Media

Aanmelden nieuwsbrief