Audi TT

3 februari 2015

Besproken youngtimers

De Audi TT is een tijdloze auto. De auto is bijna hetzelfde als toen het debuteerde op de Frankfurt Auto Show van 1995. Toen is de auto ontworpen door bijzondere designers die de auto slechts als ontwerpstudie hebben gebruikt. Het design van de Audi TT werd geïnspireerd door Bauhaus, een 20e eeuwse Duitse design school. Hierbij stond geometrie, simplisme en industriële uitstraling voorop. Tegenwoordig is het mogelijk om voor minder dan € 4.000,- een Audi TT te kopen. Deze Audi TT kan wel eens een klassieker in wording zijn. De verzekering voor de Audi TT is daarnaast enorm scherp voor als auto erbij voor de hobby. Premies beginnen vanaf € 12,92 per maand incl. 21% assurantiebelasting.

1105

In Nederland heeft de TT toch het imago gekregen van de dameskapperauto, terwijl anderen het design tijdloos vinden van deze auto. Vooral een auto uitgevoerd met het Baseball-leder met grove stiksels is zeer populair. De Audi TT was tijdens zijn komst in ieder geval een spraakmakende auto die nog steeds goed mee kan met zijn tijdgenoten.

Speciaal voor mensen die van doorrijden houden werd de TT geleverd als Quattro-uitvoering. Dit wil zeggen dat de auto vierwiel-aangedreven is en daardoor zeer sportief rijdt. De TT werd uitgerust met een 1.8 of 3.2 liter motor. Overigens is de Roadster (Cabrio-versie) pas vanaf 1999 geleverd, terwijl de coupé variant al een jaar eerder werd geleverd.

Voor bezitters van een Audi TT is er een Nederlandse club bereikbaar via: www.audittclub.nl Zo is er naast het register een forum waarin u vragen kunt stellen of deel kunt nemen aan meetings.

youngtimerverzekering berekenen
1106

3 februari 2015

Besproken youngtimers

Youngtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een sportwagen of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen