Taxatiewaarde

De taxatiewaarde van een auto is de waarde van het voertuig op dit specifieke moment, volgens een onafhankelijke derde (een taxateur). De taxatiewaarde geeft een indicatie van de waarde op een bepaald moment en op een bepaalde plaats. Een taxatiewaarde/rapport heeft echter maar een bepaalde geldigheidsduur, omdat zowel de marktverhouding als de auto kunnen veranderen. In de meeste gevallen wordt een geldigheidsduur voor taxatiewaarde/rapport van drie jaar aangehouden. Da taxatiewaarde is voor verzekeraars een belangrijke term en is altijd hoger als de dagwaarde.

Let op! De meeste verzekeraars verzekeren oldtimers en youngtimers pas Beperkt of Volledig Casco zodra zij het taxatierapport in bezit hebben. Sommige verzekeraars werken met een respijttermijn.

Taxatiewaarde auto bepalen

Om de taxatiewaarde van een auto te bepalen wordt er gewerkt met erkende taxateurs. Vooral al bij bijzondere objecten als youngtimers, sporttimers en oldtimers is het bepalen van een waarde echt maatwerk. Auto’s komen namelijk in tal van uitvoeringen, kleurstellingen, oplages etc.

Zoek een taxateur

Schade door tegenpartij

Bent u alleen WA-verzekerd en is de schade door een andere automobilist veroorzaakt? Dan krijgt u de herstelkosten, dagwaarde of nieuwwaarde vergoed. Als de kosten van schade lager liggen dan de dagwaarde, krijgt u de herstelkosten vergoed. U kunt dan uw auto laten repareren. Als de schade aan uw auto meer gaat kosten dan uw auto waard is, dan is uw auto total loss. U krijgt dan de dagwaarde vergoed.

Met behulp van een taxatierapport kunt u uw schade aantonen bij de tegenpartij cq. verzekeraar. Hierdoor wordt u niet afgescheept met het argument dat uw auto oud is en geen waarde meer heeft.

Contactgegevens

Telefoon 073-6924831

Email reus@vlc-partners.nl

Bezoekadres

Statenlaan 8, 5223LA ‘s-Hertogenbosch

Postadres

Postbus 1999, 5200 BZ ‘s-Hertogenbosch