De beste youngtimers van 2020 uitgelicht

19 juni 2020

Besproken youngtimers

Dit jaar hebben een aantal interessante automodellen de leeftijd van 15 jaar bereikt en mogen daarmee het predicaat van youngtimer voeren. Van alle modellen die in 2005 op de markt werden gebracht hebben wij de ‘beste’ youngtimers van 2020 voor u op een rij gezet.

Eerder kon u op onze blog al lezen over het grote aantal youngtimers dat dit jaar op de markt verschijnt. In 2005 waren veel van deze auto’s nog fors aan de prijs, maar 15 jaar later betaalt u vaak nog slechts een fractie van de nieuwwaarde. Dit terwijl u wel volop profiteert van de luxe en rijcomfort die veel van deze youngtimers u te bieden hebben.

Of u nu zoekt naar een sportieve hobbyauto, een praktische gezinsauto of degelijke zakelijke youngtimer, hieronder hebben wij de in onze ogen beste auto’s voor u uitgelicht.

Zakelijke youngtimers

Voor veel ondernemers is een youngtimer fiscaal vaak erg aantrekkelijk. In 2005 brachten luxemerken als Lexus en BMW interessante zakelijke modellen op de markt.

Lexus GS

De Lexus GS is een prachtige luxe auto waar u uitstekend mee kunt voorrijden bij uw klanten. In 2005 was dit de nieuwste generatie van de GS en waar Lexus soms met een iets te ‘schreeuwerig’ design werkt, is dat bij dit model absoluut niet het geval. Een chique uitstraling maar zeker niet te protserig.

Vanbinnen beschikt deze vierdeurs sedan over alle comfort en luxe die u van een Lexus mag verwachten. Bovendien heeft u de keuze uit een zes of achtcilinder motor. De zescilinder geeft u 250 pk en de achtcilinder is goed voor 283 pk. Het prijskaartje voor deze luxe youngtimer varieert tussen de €7.000 en €10.000.

1089

BMW 3-serie E90

Voor minder dan €8.000 in een strakke BMW rijden? Dat kan met de BMW 3-serie E90-generatie, die  destijds de opvolger was van de E46 en vooral wordt geroemd om zijn rijgedrag. Over de kwaliteit van het interieur zijn de meningen enigszins verdeeld, maar feit blijft dat deze youngtimer comfortabel, praktisch en zeer representatief is.

De keuze is reuze als het om de uitvoering gaat. De E90 is beschikbaar als touring, cabrio en coupé. Qua motor kunt u flink uitpakken, van een bescheiden viercilinder motor met 122 pk tot aan een  krachtige zescilinder motor met 306 pk. U krijgt met deze youngtimer in ieder geval veel BMW voor uw geld.

1090

Youngtimers voor het hele gezin

Heeft u een (groot) gezin en bent u opzoek naar een ruime auto, zonder dat u daarvoor de hoofdprijs voor wilt betalen? Dan raden wij u deze twee praktische en bijzondere youngtimers aan.

Volkswagen Passat B6

Eigenlijk is deze stationwagen van Volkswagen een zakelijke gezinsauto. De Passat B6 is ruim, degelijk en inmiddels zeer betaalbaar. De goedkoopste uitvoering van deze Volkswagen kunt u al voor €4.000 op de kop tikken. Dan heeft u wel de bescheiden 1,6 FSI zonder turbo met 116 pk.

Wilt u toch iets meer power onder de motorkap? Dan kunt u beter gaan voor de 2.0 FSI met 136 pk of voor de Passat 3.2 V6 4Motion. Dan komt het prijskaartje op zo’n €10.000 uit.

Range Rover Sport

Wie zegt dat grote gezinsauto’s niet sportief kunnen zijn! In de  Range Rover Sport kunt u het hele gezin plus hond in kwijt en dat voor een zeer aangenaam prijskaartje. Al voor €6.000 rijdt u in een uitvoering met 2.7 TDV6 motor, maar als u voor snelheid gaat dan is de Range Rover Sport met 4.4 V8 motor de beste keuze. Deze kost ongeveer het dubbele en is verre van zuinig.

Een ander nadeel is dat de Range Rover Sport vrij onderhoudsgevoelig is. Controleer dus goed de onderhoudsgeschiedenis als u er een wilt aanschaffen, want een gaaf exemplaar levert u zonder meer veel plezier op!

1091

Leuk voor de heb

In uw vrije tijd lekker toeren met een bijzondere sportwagen? Dan is deze nieuwbakken youngtimer zeker de moeite waard.

Mazda MX-5 (NC)

De derde generatie van de Mazda MX-5 is een leuke cabrio waarmee u mooie ritjes kunt maken. U betaalt ‘slechts’ €5.000 voor een youngtimer die u geweldig veel rijplezier geeft. De tweezits cabrio staat bekend om zijn betrouwbaarheid, maar is minder geschikt voor hele lange bestuurders.

1092

Naast bovengenoemde auto’s komen er dit jaar nog veel meer interessante youngtimers op de markt. Wat dacht u bijvoorbeeld van de Alfa Romeo 159 of de Honda Civic (FK3). Welke youngtimer u ook kiest, een goede youngtimer verzekering mag natuurlijk niet ontbreken!

19 juni 2020

Besproken youngtimers

Youngtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een sportwagen of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen