Spraakmakende youngtimer millenniumtoppers

22 april 2020

Besproken youngtimers

Het is alweer twintig jaar geleden dat we het nieuwe millennium mochten inluidden. Veel automerken brachten in die periode een aantal nieuwe fraaie modellen op de markt. Inmiddels dragen deze auto’s met trots de youngtimer status en hebben wij daarom een aantal millenniumtoppers voor u uitgelicht. 

Rond de millenniumwisseling brachten onder andere BMW, Jaguar en Ford interessante modellen op de markt. Voor wie op zoek is naar een lucratieve youngtimer kunnen juist deze auto’s interessant zijn. Niet alleen omdat u voor relatief weinig geld een zeer luxe auto koopt, maar ook omdat een aantal van deze auto’s de potentie heeft om tijdloze klassiekers te worden. Wij hebben een aantal potentiële millenniumtoppers voor u uitgezocht!

Vijfde generatie Ford Mustang

In 2005 besloot Ford dat het tijd was om de Mustang weer terug te brengen naar het oorspronkelijke klassieke design. Wat betreft prestaties was het geen baanbrekende upgrade, maar het uiterlijk kwam veel dichter in de buurt van de eerste generatie Ford Mustang.

Uiteraard ontbreekt in deze versie ook niet de kenmerkende gebrul van de motor. De basisversie heeft een uitstekende V6 4.0 liter motor, goed voor circa 210 pk. De GT versie doet daar nog een schepje bovenop met een V8 4.6 liter motor, waarmee de 300 pk wordt aangetikt.

Wie de mooiste Ford Mustang in een modern jasje zoekt is volgens ons bij de vijfde generatie aan het juiste adres!

1097

Jaguar XK

In 2007 bracht Jaguar de tweede generatie XK op de markt. Een 2+2 Grand Tourer waar de bekende ontwerper Ian Callum aan mee heeft gewerkt.

Dit model moest Jaguar helpen om het enigszins stoffige imago op te poetsen. Hoewel de auto alleen als automaat te verkrijgen is, biedt Jaguar wel de keuze uit een coupé of convertible. Onder de motorkap ligt een krachtige V8 5.0 liter benzinemotor.

Al met al vinden wij dit een leuke sportieve Jaguar, die op veilingwebsites als Bringatrailer.com voor ‘slechts’ $30.000 wordt aangeboden.

1098

Saab 9-5 Aero

Speciaal voor de Saab-fans konden wij de in 2000 gelanceerde Saab 9-5 Aero natuurlijk niet achterwege laten.

De eerste versie heeft een 2.3T B235R motor met zonder twijfel onderschatte prestaties. Het enigszins conservatieve uiterlijk doet niet vermoeden dat deze sedan qua koppel niet onderdoet voor een Porsche 911 Turbo uit dezelfde periode. De Saab 9-5 Aero turbo motor is goed voor ongeveer 250 pk.

Deze Zweedse millenniumtopper is al met al een wolf in schaapskleren!

1099

Audi TT 1998 – 2006

Nog een tijdloze klassieker is in onze ogen de Audi TT. Het is wellicht niet de meest praktische auto, maar destijds was de Audi TT wel een van de meest innovatieve concept cars ooit.

U zou de auto vooral als een fijne cruise auto kunnen zien en niet zozeer als een racemonster. De eerste versie van de Audi TT heeft een 1.8 liter DOHC turbomotor onder de motorkap, goed voor 180-220 pk.

Voor de meeste eigenaren is de Audi TT gewoon een leuke auto om in te rijden en wat ons betreft een klassieker in de dop!

1100

BMW E46 M3

Ook BMW kon in het jaar 2000 niet achterblijven en kwam met E46 M3. Een sportwagen puur sang en volgens menig liefhebber zelfs een van de beste BMW’s ooit gebouwd. Waarom? Omdat de auto de perfecte balans bood tussen prestaties, rijgedrag en wegligging. De E46 M3 had een 6-in-lijn 3.2 liter motor met 340 pk en 8.000 rpm redline.

Heeft u thuis nog een berg muziekcd’s liggen? Dan kunt u deze kwijt in de Harmon Kardon soundsystem, waar 6 cd’s tegelijk in passen, om volop te genieten van millenium hits als ‘Beautiful Day van U2’ of ‘Onderweg’ van Abel.

1101

Andere millenniumtoppers

Naast de bovengenoemde exemplaren zijn er natuurlijk nog genoeg andere modellen van rond de millenniumwisseling te vinden die nu aantrekkelijke youngtimers zijn. Wat dacht u bijvoorbeeld van de Honda S2000 of de Mercedes-Benz E55 AMG, maar vergeet ook niet de Volkswagen Golf R32. Wat is uw favoriete youngtimer uit 2000?

22 april 2020

Besproken youngtimers

Youngtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een sportwagen of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen