De nieuwste youngtimers in 2021

22 januari 2021

Besproken youngtimers

Elk jaar treden er nieuwe auto’s toe tot het youngtimer segment en ook in 2021 bereiken een aantal interessante exemplaren de respectabele leeftijd van 15 jaar. Zo brachten automerken als BMW, Porsche, Mercedes-Benz en Jaguar in 2006 nieuwe modellen op de markt die nu het predicaat youngtimer mogen voeren, met alle fiscale voordelen van dien.

Nieuwe youngtimers zijn een interessante investering, omdat u relatief weinig geld betaalt voor een luxe auto die van alle moderne gemakken is voorzien. De grootste afschrijvingen heeft de auto al achter zich gelaten en u betaalt als ondernemer aanzienlijk minder bijtelling over een youngtimer.

Uiteraard zijn niet alle auto’s van 15 jaar en ouder nog even betrouwbaar. Daarom hebben wij de beste nieuwe youngtimers van 2021 voor u op een rijtje gezet.

Porsche Boxster 2.7 Roadster

Heeft u er altijd al van gedroomd om in Porsche te rijden, maar heeft u hier nooit de financiële ruimte voor gehad? Met een youngtimer Porsche kan uw droom alsnog werkelijkheid worden. Wat dacht u bijvoorbeeld van een Porsche Boxster 2.7 Roadster uit 2006.

Voor minder dan €25.000, afhankelijk van de staat en het aantal gereden kilometers, kunt u eigenaar worden van deze sportieve youngtimer. Onder de motorkap zit 239 pk, waarmee de Porsche Boxster 2.7 Roadster een maximale snelheid van 256 km/u kan halen.

1107

BMW 3 serie coupé

Met deze tweedeurs coupé koopt u niet alleen een fraaie BMW, maar ook een stukje geschiedenis. Dit is namelijk de laatste generatie van de 3 serie coupé die het Duitse automerk heeft geproduceerd. Daarmee zijn de 335i en 335d uitvoeringen tevens de laatste BMW modellen met een hydraulische besturing en atmosferische zescilinder.

Over smaak valt niet te twisten, maar menig BMW liefhebber is van mening dat de BMW 3 serie ook het mooiste design heeft. Daarmee zal deze auto ook als youngtimer ongetwijfeld populair blijven. Afhankelijk van de uitvoering en het aantal gereden kilometers moet u al snel rekenen op een prijskaartje van minstens €15.000.

1108

Jaguar XK (X150)

Wie iets meer te besteden heeft kan dit jaar voor deze prachtige Jaguar youngtimer kiezen. In tegenstelling tot de huidige Jaguar F-type is de XK veel lichter in gewicht, vanbinnen ruimer en daarmee een stuk praktischer. Het relatief lichte gewicht is te danken aan het feit dat de koets van de XK volledig uit aluminium is vervaardigd.

Wat betreft rijprestaties maakt het niet uit of u voor de coupé of cabrio uitvoering kiest. Een goed onderhouden Jaguar XK (150X) vindt u voor circa €30.000.

1109

Mercedes-Benz CL (C216)

De CL is een enorme S-klasse coupé, maar qua design net even anders. Dit is geen auto om mee te racen, maar om zeer comfortabel mee te cruisen. Wie toch iets sportiefs zoekt kan voor de CL600 kiezen als AMG-uitvoering. Anders is de CL500 met een 5.5 liter V8 motor die 388 pk realiseert meer dan genoeg.

Kleine kanttekening is dat deze auto’s doorgaans iets meer onderhoud nodig hebben. Een exemplaar van deze nieuwbakken youngtimer zou daarom niet teveel kilometers op de teller moeten hebben. Voor een dergelijk exemplaar betaalt u momenteel zo’n €17.000.

Gaat u dit jaar op zoek naar een nieuwe youngtimer? Vergeet dan niet om ook een goede youngtimer verzekering af te sluiten.

22 januari 2021

Besproken youngtimers

Youngtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een sportwagen of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen