Dit dekt uw Youngtimer verzekering bij schade door extreem weer

18 februari 2022

Onderhoud en schade

Wat gebeurt er als uw Youngtimer beschadigd raakt door extreem weer? Zo’n situatie wilt u natuurlijk voorkomen, maar soms is er vrij weinig aan te doen. Extreme weersomstandigheden komen in ons land namelijk steeds vaker voor. Woonverzekeraars lijken hier al op in te spelen, maar wat dekt uw Youngtimer verzekering bij schade door extreem weer?

Volgens het KNMI is de kans op extreem weer zoals hittegolven, zware neerslag, droogte of heftige stormen de laatste jaren toegenomen en moeten we er rekening mee houden dat deze extreme weersomstandigheden in de toekomst steeds vaker voorkomen.

U kunt zich vast nog wel de overstromingen in Limburg vorig jaar voor de geest halen, waar naast huizen ook tal van auto’s zwaar beschadigd raakten. Begin dit jaar werd Nederland geteisterd door stormen Corrie, Dudley en Eunice.

1220

Uw Youngtimer beschadigd door storm

Tijdens stormen kan uw Youngtimer beschadigd raken. De bladeren van de bomen zijn namelijk niet het enige dat inde rondte vliegt. Ook tuinmeubilair of losse dakpannen kunnen uw Youngtimer raken en in het ergste geval een boom die op uw dierbare klassieker valt.

Vanwege deze risico’s is het wel zo verstandig dat u uw Youngtimer in een stalling of garage zet wanneer er een waarschuwing voor storm wordt afgegeven. Heeft u die mogelijkheid niet? Parkeer uw klassieker dan op een beschutte plek en indien mogelijk niet te dichtbij bomen.

Waterschade aan uw Youngtimer door extreem weer

Door extreme regenval kunnen garages en complete straten onder water lopen. Voor de geparkeerde auto’s kan dit vervelende gevolgen hebben. Het water kan in de motorruimte komen en wanneer u door een te diepe plas rijdt zullen de zuigers plots tot stilstand komen. Lucht laat zich comprimeren, maar water niet.

Daarnaast is water natuurlijk ook rampzalig voor de elektronica van uw Youngtimer. De meeste Youngtimers zijn al uitgerust met relatief moderne gadgets. Het kan ook zo zijn dat uw Youngtimer waterschade heeft die u niet meteen opmerkt. U merkt dit pas als er roest binnen in uw Youngtimer ontstaat, waardoor het leed dan al vaak geschiet is.

Woont u in een overstromingsgevoelig gebied en wordt er extreme regenval afgekondigd? Parkeer uw Youngtimer dan tijdig op een hoger gelegen gebied. Ga pas de weg weer op als het water in de straten weer gezakt is.

Schade door ijs, sneeuw en hagel

Sneeuw en ijs zorgen voor gevaarlijke rijomstandigheden met een grote kans op slipgevaar. Uw gemeente zal wellicht strooien om de gladheid te bestrijden, maar de pekel die hiervoor wordt gebruikt kan helaas erg slecht zijn voor de lak van uw Youngtimer. Mede om deze redenen gaan oldtimers bijvoorbeeld de winterstalling in, terwijl veel Youngtimer-eigenaren het hele jaar door met hun bolide de weg op gaan.

Hagelbuien met extreem grote hagelstenen zijn in Nederland gelukkig zeldzaam, maar in het buitenland kan dit wel voorkomen. Noord-Italië is hierom berucht. Deze hagelbuien kunnen een serieus risico vormen en iets om goed rekening mee te houden wanneer u met uw Youngtimer op vakantie gaat naar dit gebied.  

Welke schade door extreem weer dekt uw Youngtimer verzekering?

Met een Allrisk dekking wordt in principe alle schade vergoed. Ook als u schade oploopt tijdens uw vakantie in het buitenland bent u gewoon verzekerd. Het is wel belangrijk om zo snel mogelijk de schade aan uw Youngtimer te melden. Controleer ook altijd de polisvoorwaarden van uw Youngtimer verzekering.

18 februari 2022

Onderhoud en schade

Youngtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een sportwagen of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen