Dit zijn de nieuwste youngtimers in 2022

7 januari 2022

Besproken youngtimers

Automerken als Volvo, Audi en Mercedes-Benz brachten in 2007 nieuwe modellen op de markt die met de intrede van 2022 officieel het predicaat youngtimer krijgen, met alle (fiscale) voordelen van dien. Wij lichten een aantal interessante youngtimers uit.

Nieuwe youngtimers verkeren over het algemeen in goede staat en beschikken over relatief moderne technieken. Niet voor niets staan youngtimers bekend als een aantrekkelijke investering. Voor een youngtimer betaalt u namelijk relatief gezien weinig geld voor een luxe auto, die nog uitstekend voldoet aan de huidige behoeften van comfort en veiligheid.

Bovendien zijn deze auto’s erg populair bij ondernemers. Indien u een youngtimer zakelijk rijdt, betaalt u als ondernemer aanzienlijk minder bijtelling. De bijtelling mag namelijk berekend worden over de dagwaarde van de auto, in plaats van over de nieuwwaarde. Daarnaast zijn de grootste afschrijvingen van een youngtimer vaak al achter de rug, waardoor de totale kosten dus laag uitvallen.

Uiteraard zijn niet alle auto’s van 15 jaar en ouder een goede investering. Daarom zetten wij een aantal interessante nieuwe youngtimers uit 2007 voor u op een rij.

Mercedes-Benz C-Klasse (W204)

Na een lange periode waarin het imago van hoge kwaliteit rondom het Duitse merk onder druk stond, kwam er voor Mercedes-Benz-liefhebbers een beter vooruitzicht met de onthulling van de Mercedes-Benz C-Klasse (W204).

Mercedes-Benz zegt bij deze C-klasse de nadruk te hebben gelegd op rijcomfort, wegligging en veiligheid. Toch is er slechts één blik op de auto nodig om te zien dat het model niet alleen degelijk is, maar ook een elegante en stoere uitstraling heeft.

Afhankelijk van de uitvoering en het aantal gereden kilometers kost de derde generatie C-klasse u op dit moment rond de €10.000 tot €15.000.

Volvo V70 (derde generatie)

In augustus 2007 verscheen er een compleet vernieuwde, derde generatie V70 bij de dealers in de showroom. Volvo staat natuurlijk vooral bekend om comfort. Aspecten als betrouwbaarheid en veiligheid staan hierbij centraal en dat is te zien en te merken kijkend naar de V70.

De D5-motor past het beste bij V70, de 2.5T is een typische Volvo-motor. Voor een exemplaar met een vijfcilinder en minder dan 2 ton op de teller kijkt u naar een vanaf-prijs van €10.000. Dat is niet veel geld voor zoveel auto!

1216

Audi A5

Volgens zijn ontwerper Walter da Silva is de Audi A5 de mooiste auto die hij ooit ontworpen heeft. Eén ding is zeker, de Audi A5 is een zeer stijlvolle auto.

Wat zo bijzonder is aan dit model is dat de vormgeving in de loop der jaren amper is veranderd. Zowel het exterieur als het interieur is modern en de technologie van het infotainment display is nog niet al teveel gedateerd.

De gemiddelde prijs voor een exemplaar van de Audi A5 komt momenteel neer op ongeveer €12.000 voor een eenvoudige viercilinder. Voor een zescilinder met weinig kilometers betaalt u rond de €15.000 tot €20.000.

1217

Fiat 500

De iconische Fiat 500 valt nog immer bij het publiek in de smaak. Naast dat slechts 900 kilo wegende Italiaan behendig en handig maneuvreert op krappe wegen, blijft het ook een leuke en aantrekkelijke auto in te zien. Het is dé ideale stadsauto die ook op de snelweg zijn mannetje staat. Bovendien is de Fiat 500 relatief zuinig en zijn de onderhoudskosten laag.

Niet voor niets is de Fiat 500 dan ook een van de meest populaire auto´s in het kleinere segment. Daardoor zal deze auto ook als youngtimer ongetwijfeld zijn waarde vasthouden. De prijzen liggen op dit moment rond de €4.500.

Youngtimer verzekeren?

Bent u benieuwd welke nieuwe youngtimers er vorig jaar op ons lijstje stonden? Lees dan ons artikel over de nieuwste youngtimers van 2021. Ook in 2022 zijn deze youngtimers nog de moeite waard.

Gaat u dit jaar op zoek naar een nieuwe youngtimer of bent u al trotse eigenaar van een youngtimer? Vergeet dan niet om ook een goede youngtimer verzekering af te sluiten. Wij helpen u graag aan een passende verzekering tegen een scherpe premie.

7 januari 2022

Besproken youngtimers

Youngtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een sportwagen of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen