Het beste alarmsysteem voor uw youngtimer

17 december 2021

Inbraak en preventie

Autofabrikanten investeren veel tijd en geld in de ontwikkeling van moderne beveiligingssystemen om dieven buitenspel te kunnen zetten. Veel youngtimers beschikken echter niet over moderne beveiligingssystemen en zijn daardoor vaak extra kwetsbaar en dus aantrekkelijker voor criminelen. Gelukkig zijn er ook voor youngtimers en klassiekers effectieve beveiligingssystemen op de markt.

 

Dieven zijn meegegaan met de tijd en nog gewiekster geworden in het ontvreemden van auto’s. Waar vroeger een autoslot werd geforceerd met gereedschap, beschikken criminelen vandaag de dag over geavanceerde hack-apparatuur waarmee bijvoorbeeld een keyless entry systeem gehackt kan worden. Door dit kat-en-muisspel zijn autofabrikanten genoodzaakt om de beveiligingssystemen van hun auto’s constant door te ontwikkelen.

 

1176

Youngtimers beschikken logischerwijs niet over de nieuwste beveiligingstechnologieën, maar dat wil niet zeggen dat uw youngtimer een gemakkelijke prooi hoeft te zijn voor het dievengilde. Ook voor youngtimers en klassiekers bestaan er namelijk zeker effectieve anti-inbraak en na-diefstalsystemen.

Diefstalpreventietips voor uw youngtimer

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen en daarom gaat de aandacht voor het beschermen van uw youngtimer in eerste instantie uit naar diefstalpreventie. Hoe voorkomt u bijvoorbeeld dat criminelen er überhaupt met uw youngtimer vandoor kunnen gaan of losse onderdelen stelen?

In de eerste plaats begint dat met een beveiligde stalling/garage. Zorg voor goed hang- en sluitwerk voorzien van een SKG keurmerk. Optioneel kunt u uw stalling/garage ook voorzien van een elektronisch alarmsysteem in combinatie met beveiligingscamera’s.

Uiteraard beschikt niet iedereen over een eigen stalling of garage. Bovendien zult u met uw youngtimer ook op een openbare plek moeten parkeren.

In dat geval kunt u het dieven door middel van de volgende extra beveiligingsopties een stuk lastiger maken:

  • Startonderbreker;
  • Versnellingspookklem;
  • Stuur- en/of pedaalklem;
  • Degelijke portiersloten.

Uw youngtimer sneller terugvinden na diefstal

Helaas kunnen de bovengenoemde beveiligingen de kans op ontvreemding nooit 100% uitsluiten. In dat geval kan een na-diefstal beveiligingssysteem alsnog voor een goede afloop zorgen. Het plaatsen van een GPS tracker is hiervoor een veelgebruikte methode. Het signaal is echter gemakkelijk voor dieven op te sporen en te onderbreken.

Wij raden daarom het beveiligingssysteem van LoJack aan. Het systeem bestaat uit twee onderdelen, namelijk de techniek die in uw youngtimer wordt geplaatst en het netwerk van LoJack. Het systeem kan in alle type auto’s worden geïnstalleerd en zowel door LoJack zelf als door een van de gecertifieerde partners worden gemonteerd.

In geval van diefstal zendt het LoJack netwerk signalen uit naar de auto, die na activering continu radiopulsen terugstuurt. Het LoJack opsporingsteam beschikt over speciale apparatuur waarmee deze radiopulsen opgevangen kunnen worden. Na vaststelling van de locatie wordt de auto in samenwerking met de politie weer teruggehaald.

Het LoJack radionetwerk bestaat uit zenders die op grote hoogte door het hele land zijn geïnstalleerd. Wat dit systeem onderscheidt van andere terugvindsystemen is dat er geen gebruik wordt gemaakt van het GSM-netwerk. Het systeem werkt op basis van een eigen netwerk, waardoor het signaal niet verstoord kan worden door de ‘GSM/GPS jammers’ die criminelen steeds vaker gebruiken.

Bovendien is de frequentie van de LoJack zo sterk dat deze door beton en staal gaat. Daarnaast werkt het systeem in heel Europa, waardoor youngtimers ook buiten de landsgrenzen nog steeds bereikt kunnen worden.

Daarbij is het interessant dat er ook een speciale variant van het systeem voor young- en oldtimers beschikbaar is. De LoJack VLU7-SP werkt namelijk autonoom op een accu die een levensduur van vijf jaar heeft.

Is uw youngtimer goed verzekerd bij diefstal?

Bij youngtimer verzekering bieden wij een uitstekende dekking bij diefstal of schade door diefstal. Ook adviseren wij u graag omtrent het beveiligen van uw youngtimer.

17 december 2021

Inbraak en preventie

Youngtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een sportwagen of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen