Uw youngtimer in restauratie verzekeren

9 augustus 2021

Onderhoud en schade

Dankzij een grondige restauratie kan een verwaarloosde youngtimer weer in oude glorie worden hersteld. Sommige petrolheads kiezen ervoor om dit restauratieproject zelf uit te voeren, terwijl anderen dit liever uitbesteden aan een professional. Ook in restauratie is het in ieder geval belangrijk dat uw youngtimer verzekerd is bij calamiteiten. Hoe dat werkt leest u in dit artikel.

Soms komt u de youngtimer van uw dromen tegen, maar verkeerd deze helaas nog niet in topconditie om de weg op te kunnen. Door middel van een restauratie kan uw gedroomde bolide alsnog weer (grotendeels) in ere worden hersteld. Sommige restauratieprojecten kunnen maanden tot zelfs meerdere jaren in beslag nemen, om nog maar te zwijgen over de kosten die daarmee gepaard gaan.

1150

Vraag uzelf dus van tevoren goed af of het voor u zin heeft om een youngtimer te restaureren. Stel uzelf deze drie vragen:

  • Hoe groot is de kans dat uw youngtimer weer goed hersteld kan worden?
  • Zijn er (binnen uw budget) exemplaren in een betere conditie te vinden?
  • Heeft restaureren een positieve impact op de waarde van de youngtimer?

Als een restauratie voor uw youngtimer de beste oplossing is, geven wij u graag op voorhand een aantal handige tips. Wij kunnen u uiteraard geen advies geven over de beste onderdelen, gereedschap of werkwijze voor uw youngtimer. Wél denken wij graag mee over belangrijke randzaken rondom het restauratieproject waar veel mensen tijdens een restauratie niet aan denken.

Uw youngtimer schorsen

Nog voor de restauratie van start gaat kan het verstandig en vooral ook financieel voordelig zijn om uw youngtimer tijdelijk te schorsen.

Wanneer uw auto voor langere tijd niet de weg opgaat, is het natuurlijk zonde als u wel wegenbelasting moet blijven betalen. Door uw youngtimer te schorsen vervalt de wegenbelasting en geldt tijdens deze periode ook geen APK-verplichting. Een dergelijke kostenbesparing is wel zo fijn, aangezien restaureren al kostbaar genoeg is.

Hoe laat u uw youngtimer schorsen?

Sinds 2019 is het mogelijk om uw youngtimer enkele maanden tot zelfs drie jaar lang te laten schorsen. Een schorsing vraagt u simpelweg aan bij het RDW.

Let op: Er zijn wel kosten verbonden aan het schorsen van uw youngtimer, maar die wegen niet op tot het wegvallen van de wegenbelasting en APK-kosten. Bovendien geldt er voor auto’s van 15 jaar en ouder lagere tarieven.

De belangrijkste spelregel is dat u gedurende de schorsing absoluut niet met uw youngtimer de weg op mag. Deze regel geldt niet wanneer uw youngtimer tijdens schorsing verplaatst moet worden naar een garage voor de uiteindelijke APK.

Restauratie en uw youngtimer verzekering

Doordat uw youngtimer tijdens restauratie voor de langere tijd niet op de weg komt, is er logischerwijs geen risico op verkeersongevallen. Toch is een goede youngtimer verzekering ook tijdens restauratie ontzettend belangrijk! Er kunnen in deze periode namelijk helaas nog steeds calamiteiten plaatsvinden, zoals;

  • Schade door uw eigen schuld of door een monteur;
  • Brandschade, bijvoorbeeld wanneer er brand in een garage ontstaat;
  • Diefstal of vandalisme.

Speciaal voor restauratieprojecten bieden wij een maatwerk youngtimer verzekering aan. Zo passen wij onze polis en premie aan op het uitblijven van enig rij-risico, maar is uw youngtimer wel goed gedekt bij calamiteiten tijdens restauratie.

9 augustus 2021

Onderhoud en schade

Youngtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een sportwagen of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen