Auto verzekeren tijdens restauratie

7 januari 2015

Verzekeren en financieel

Het restaureren van een klassieker kan veel tijd en geld kosten. Een restauratie kan met gemak twee tot drie jaar in beslag nemen, afhankelijk van hoe grondig u het aanpakt en de leverbaarheid van onderdelen. Door uw auto verzekeren tijdens restauratie en te laten taxeren is het mogelijk om deze vervolgens op basis van deze getaxeerde waarde te verzekeren voor met name risico’s als brand en diefstal. Een WA-dekking is niet aan de orde aangezien in veel gevallen er niet met de auto wordt gereden. Voor het verzekeren van uw restauratieproject is een chassisnummer voldoende.

Afhankelijk van uw project kan u op meerdere momenten uw auto laten taxeren, zodat de waarde actueel is en u goed bent verzekerd. Dit kan bijvoorbeeld zijn bij de start van uw project, na het spuiten en vervolgens zodra de auto APK is gekeurd. De taxateurs waar wij mee samenwerken lichten graag toe hoe dit in zijn werk gaat en wat de kosten zijn die hieraan zijn verbonden.

Zodra uw auto naar het RDW moet is het mogelijk om tijdelijk een WA-dekking te ontvangen zodat u naar het keuringsstation kan. Tevens kunnen we voor import voertuigen de rit naar de RDW keuring verzekeren op basis van het ééndagskenteken.

Een veel voorkomend misverstand is dat een auto tijdens de restauratie is meeverzekerd op uw inboedelverzekering aangezien de auto geen kenteken heeft of geschorst is. Dit is helaas niet het geval. Let wel: spullen die uit uw auto zijn gestolen kunnen onder de inboedelverzekering vallen. Hierbij moet u denken aan CD’s, kleding, boeken etc. Controleer altijd voor de zekerheid uw polisvoorwaarden of laat hiervoor een speciale aantekening maken op uw polis.

Voor een maatwerk offerte raden wij u aan om een offerteaanvraag in te dienen. Wij bieden voor deze verzekering geen mogelijkheid tot het online berekenen van een premie voor uw oldtimer of youngtimer.

offerteaanvraag voor uw restauratieproject
1113

7 januari 2015

Verzekeren en financieel

Youngtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een sportwagen of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen