Uw youngtimer verzameling verzekeren

17 juli 2020

Verzekeren en financieel

Heeft u meerdere youngtimers in uw garage staan? Dan is het belangrijk dat u een youngtimer verzekering afsluit die het beste past bij uw specifieke situatie. Hoe zit het bijvoorbeeld met youngtimers waarmee u weinig rijdt of puur als beleggingsobject aanhoudt? Het verzekeren van een youngtimer verzameling vraagt daarom altijd om maatwerk met de beste voorwaarden. Maar hoe werkt het verzekeren van een complete youngtimer collectie?

Voor de een is het een (uit de hand gelopen) hobby en voor de ander gaat het om serieuze beleggingsobjecten. Een youngtimer verzameling moet hoe dan ook goed verzekerd zijn bij calamiteiten, zoals brand of diefstal.

Omdat geen enkele verzameling hetzelfde is en de ene youngtimer meer kilometers per jaar rijdt dan de ander, is het belangrijk dat een youngtimerverzekeraar voldoende rekening houdt met deze verschillen. U wilt natuurlijk niet teveel premie betalen, maar tegelijkertijd wel goed gedekt zijn.

Wij geven u daarom een aantal tips waar u op moet letten bij het afsluiten van een verzekering voor uw complete youngtimer verzameling.

Hobbymatig of dagelijks gebruik youngtimer

Veel verzekeraars gaan er bij een reguliere youngtimerverzekering van uit dat u minstens 5.000 kilometer per jaar rijdt met uw auto.

Veel youngtimers uit een verzameling zullen dit aantal echter niet snel halen en brengen doorgaans veel tijd door in een garage of stalling. Dit betekent ook dat deze youngtimers minder risico lopen op schade. Dan is het zonde om voor deze verzamelobjecten hoge verzekeringspremies te betalen. Bij maatwerk houdt een verzekeraar juist rekening met dit aspect en u een voordelige verzekering voor uw complete collectie bieden.

Heeft u een youngtimer die u wel voor dagelijks gebruik benut en waarmee u meer dan 5.000 per jaar rijdt? Dan kan er voor deze auto een aparte youngtimerverzekering worden afgesloten. Anderzijds profiteert u met deze youngtimer wel weer van mogelijk zakelijk fiscale voordelen.

1170

Bijzondere voorwaarden

Naast een aangepaste premie, zijn ook de bijzondere voorwaarden kenmerkend bij het verzekeren van een youngtimer verzameling.

Zo kan het zijn dat uw youngtimer voor langere tijd onder restauratie is en voorlopig dus niet op de weg komt, maar natuurlijk wel verzekerd moet zijn bij schade door bijvoorbeeld brand. Ook als u een youngtimer met buitenlands of ‘slapend kenteken’ heeft staan, kunnen deze doorgaans gewoon op basis van chassisnummer worden meeverzekerd.

Veel verzekeraars stellen wel als eis dat uw verzamelingsobjecten in een beveiligde stalling of garage staan. Bij youngtimers voor dagelijks gebruik geldt deze voorwaarde meestal niet.

Taxatie van uw youngtimer collectie

Hoewel u voor individuele youngtimers gemakkelijk online uw premie kunt berekenen, is dat in het geval van een gehele collectie minder eenvoudig.

In dat geval zal er een gespecialiseerde taxateur bij u langskomen om de juiste waarde van uw gehele collectie te bepalen. Op basis daarvan wordt er alsnog een passende offerte opgemaakt, waarbij er uiteraard ook rekening wordt gehouden met speciale situaties.

Bent u zelf de trotse eigenaar van een youngtimer verzameling, maar zoekt u nog naar een passende verzekering? Dan denken wij graag met u mee over de mogelijkheden en of u wellicht zelfs kunt besparen op uw huidige youngtimerverzekering.

 

17 juli 2020

Verzekeren en financieel

Youngtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een sportwagen of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen