Wanneer wordt een youngtimer verzekering interessant?

23 juli 2021

Verzekeren en financieel

Twijfelt u wel eens of u de geschikte verzekering heeft voor uw youngtimer? Wanneer uw auto 15 jaar of ouder is, zijn standaard autoverzekeringen meestal niet meer toereikend. U betaalt een te hoge premie of uw youngtimer raakt juist onderverzekerd. In dat geval kan een speciale youngtimer verzekering uitkomst bieden!

 

Toch is het risico op schade of diefstal voor uw youngtimer net zo groot als bij de moderne auto´s. Zo kunt met een youngtimer net zo goed tegen een paaltje aanrijden, betrokken raken bij een ongeval of kan uw geliefde bolide zelfs het slachtoffer worden van (partiële) diefstal. Om deze redenen mag een goede verzekering absoluut niet ontbreken.

Uw auto wordt gezien als een youngtimer als hij de leeftijdsgrens van 15 jaar heeft bereikt Als de youngtimer ouder dan 40 jaar is krijgt deze volgens de Nederlandse overheid het oldtimerpredicaat. Voor youngtimers bestaat er een speciale youngtimer verzekering met een passende premie en uitstekende polisvoorwaarden.

 

1173

Een eigen youngtimer verzekering

In de eerste plaats wordt de youngtimer verzekerd op basis van de taxatiewaarde of dagwaarde en niet op basis van de catalogus- of nieuwwaarde. Doordat de dagwaarde van de youngtimer doorgaans lager ligt dan de nieuwwaarde, zorgt dit ervoor dat u een lagere premie betaalt dan bij een standaard autoverzekering.

In de tweede plaats profiteert u van de specialistische expertise van een youngtimer verzekeraar. Zo kan deze eventueel ook meedenken en u adviseren over het verzekeren van restauratieprojecten, stalling en zelfs over onderhoud en schadeherstel.

Het samenstellen van een youngtimer verzekering vraagt altijd om maatwerk. Voor youngtimer eigenaren die hun auto hobbymatig gebruiken en dus minder dan 10.000 km per jaar rijden, kunnen de polis en premie nog worden aangepast. Ook wanneer u een youngtimer verzameling bezit met investeringsobjecten behoort maatwerk tot de mogelijkheden.

Wanneer overstappen?

Veel auto eigenaren vragen zich af wanneer het tijd wordt om over te stappen van een standaard autoverzekering op een youngtimer verzekering. Wij vertellen u graag wanneer een overstap naar een youngtimer verzekering voor uw bolide op leeftijd een lucratieve keuze is.

Op een bepaald moment is een standaard autoverzekering namelijk niet meer de beste oplossing voor uw youngtimer. Zo draait het bij het verzekeren van een youngtimer altijd om maatwerk.
De dekking en de premieopbouw zijn afhankelijk van hoe u de youngtimer gebruikt, is dat voor dagelijks gebruik of alleen hobbymatig? Indien u uw youngtimer alleen hobbymatig gebruikt, dan ligt onder- of oververzekering met een autoverzekering als snel op de loer. Bovendien hebben veel autoverzekeraars niet genoeg kennis in huis over youngtimers.

Is een youngtimer verzekering interessant?

Een youngtimer verzekering is voor u als youngtimer eigenaar interessant:

  • Wanneer uw auto 15 jaar of ouder is;
  • Wanneer een standaard autoverzekering uw youngtimer verzekerd op basis van cataloguswaarde of nieuwwaarde;
  • Wanneer er minder dan 10.000 km per jaar wordt gereden met de youngtimer (hobbymatig gebruik);
  • Voor speciale youngtimers of restauratieprojecten waarvoor eveneens een maatwerk verzekering nodig is.

Youngtimer-verzekering is natuurlijk dé specialist voor het verzekeren van uw youngtimer.
U kunt uiteraard terecht bij onze klantenservice met vragen over bovenstaande zaken met betrekking tot uw klassieker.

23 juli 2021

Verzekeren en financieel

Youngtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een sportwagen of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen