Wat liefhebbers van youngtimers dit jaar kunnen verwachten

25 februari 2020

Besproken youngtimers

Voor wie volop wil profiteren van alle voordelen die Youngtimers te bieden hebben, is 2020 wellicht het ideale jaar om actief op zoek te gaan naar een bolide van 15 jaar of ouder. Zoals het er nu naar uit ziet blijven wet- en regelgeving voor Youngtimers onveranderd en komen er een aantal interessante exemplaren op de markt. In dit artikel zetten wij de leukste modellen voor u op een rij.

Eind vorig jaar schreven wij al waarom 2020 een topjaar voor Youngtimers zou worden. in 2005 zijn er namelijk een aantal indrukwekkende nieuwe modellen van geliefde automerken in productie gegaan.

Inmiddels zijn we 15 jaar verder en is het goede nieuws dat dezelfde modellen nu hun intrede in de Youngtimermarkt mogen doen, inclusief alle fiscale voordelen waar u van kunt profiteren.

Ideaal instapmoment

Voor zowel doorgewinterde Youngtimer liefhebbers als nieuwkomers biedt 2020 unieke kansen voor iedereen die overweegt om een Youngtimer aan te schaffen. In 2005 zijn er een aantal zeer degelijke en luxe auto’s op de markt gekomen, waarvoor men destijds heel diep in de buidel moest tasten. Dit jaar heeft u de kans om zo’n auto aan te schaffen tegen een veel vriendelijkere prijs. Deze Youngtimers mogen dan wel 15 jaar oud zijn, maar vergis u niet in de kwaliteit, luxe en prestaties. Bovendien zijn bij de meeste van deze auto’s de kinderziektes er inmiddels uitgehaald.

Naast de relatief lage aanschafprijs profiteren ondernemers nog eens van extra fiscale voordelen. Zo betaalt u 35% bijtelling over de dagwaarde in plaats van de nieuwwaarde. Ook liggen de afschrijfkosten van een Youngtimer veel lager dan bij een nieuwere auto.

Daarnaast zijn Youngtimers ook voor particulieren door de relatief lage aanschafprijs natuurlijk zeer aantrekkelijk. Wij hebben een aantal Youngtimer modellen geselecteerd u dit jaar in ieder geval niet mag missen!

Ford Focus ST (DA3)

De Ford Focus is altijd een populair model geweest en staat er vooral om bekend het beste chassis binnen zijn klasse te hebben. De auto werd destijds al geprezen om zijn uitstekende wegligging, strakke stuurkunsten en fijne handschakelbak. Hoewel over smaak natuurlijk niet valt te twisten, kan het design van deze auto niet heel spannend of sportief genoemd worden.

Met de introductie van de Ford Focus ST kwam daar verandering in en hoe! De bouwkwaliteit is minstens zo goed als dat van de gewone Focus, maar er is een indrukwekkende vijfcilinder turbomotor aan toegevoegd die goed is voor 250 pk en 320 Nm koppel. Ook het design heeft een passende en fraaie sportieve upgrade gehad.

U kunt kiezen voor de drie of vijfdeurs uitvoering en afhankelijk van de staat en het aantal kilometers betaalt u nu zo’n €8.000 voor deze snelle bolide.

1116

Lexus GS (S190)

De Lexus GS is de eerste Lexus waarvan destijds geen Toyota-variant is gemaakt. Het is overigens niet de meest sportieve auto, maar biedt wel ontzettend veel ruimte, comfort en luxe.

Inmiddels is de auto 15 jaar oud en kunnen Youngtimer liefhebbers hun slag slaan. Een prima uitvoering van de Lexus GS is de GS300, voorzien van een sterke 3.0 liter zescilinder motor en 249 pk. De Lexus GS300 wordt momenteel voor €6.000 tot €8.000 aangeboden, afhankelijk van de staat en het aantal kilometers op de teller.

Audi RS4 (B7)

Dit is een buitenkansje voor de echte Audi-fans. De eerste Audi RS4 doet dit jaar zijn intrede binnen de Youngtimer markt. Het gaat in dit geval om de sedan uitvoering en de auto wordt vooral geprezen om zijn fijne wegligging en rijgedrag.

Het is zeker niet de snelste RS4-uitvoering, maar daar is de prijs ook naar. Op dit moment betaalt u circa €30.000 voor een Audi RS4 (B7) in goede conditie en voor een exemplaar die zo goed als nieuw kan worden bestempeld betaalt u rond de €40.000.

1117

Bentley Flying Spur

De sedan uitvoering van de Continental GT beschikt over indrukwekkende prestaties die u waarschijnlijk niet bij het design zou verwachten. Het is zelfs een van de snelste sedans die u waarschijnlijk zult vinden.

De Bentley Flying Spur met 6.0 liter W12 motor beschikt over een dubbele turbo en levert 560 pk en 650 Nm koppel. Hierdoor haalt deze Youngtimer met gemak een topsnelheid van 300 km/u.

Hoewel deze Bentley al vanaf €30.000 wordt aangeboden, raden wij u aan om iets meer te betalen. Naar het schijnt is er bij de goedkoopste Bentley’s met de tellers geknoeid.

1118

Andere 2020 Youngtimers

Zoals u kunt lezen komen er dit jaar veel interessante Youngtimers op de markt. In een eerder artikel gingen wij al in op andere Youngtimers zoals de BMW M5, de Porsche 911 Carrera S Cabrio en de Saab 9-7X.

Met name voor ondernemers blijven Youngtimers bovendien ook fiscaal aantrekkelijk. Hierover leest u alles in ons artikel over de Youngtimer regeling. Gaat u dit jaar ook toeslaan met de aanschaf van een prachtige Youngtimer? Vergeet dan niet om deze goed te verzekeren!

25 februari 2020

Besproken youngtimers

Youngtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een sportwagen of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen