Hobbytimer verzekering

Youngtimer-Verzekering.nl de specialist op het gebied van hobbytimers, youngtimers en semi-oldtimers. Wij bieden een hobbytimer verzekering die precies is aangepast aan uw situatie. Voor zowel dagelijks als hobbymatig gebruik van uw hobbytimer, daarnaast maken wij nog onderscheid tussen zakelijk en particulier gebruik van de auto. De hobbytimer verzekering is in veel gevallen stukken goedkoper in vergelijking tot de gewone autoverzekering.

Is uw auto een hobbytimer?

Er is geen duidelijke definitie van de hobbytimer. Iedere partij hanteert hier zijn eigen voorwaarden en leeftijdsgrenzen voor. Er zijn wel een aantal zaken die invloed hebben op het feit of een auto kan worden gezien als een hobbytimer.

De definitie

“In het algemeen zijn hobbytimers voertuigen die alleen voor de hobby worden gebruikt en dus niet voor de dagelijkse boodschappen of het woon/werk-verkeer worden aangesproken. De leeftijd van een hobbytimer maakt verder niet uit.”

1185
1185
  • In het algemeen zijn hobbytimers voertuigen die alleen voor de hobby worden gebruikt en dus niet voor de dagelijkse boodschappen of het woon/werk-verkeer worden aangesproken. De leeftijd van een hobbytimer maakt verder niet uit.
  • Soms wordt hier als voorwaarde aan toegevoegd dat de auto moet voorkomen in het klassiekerboek oftewel het Onschatbare Klassieker Jaarboek. Kortom niet iedere auto is direct een hobbytimer. Meestal moet de auto bijzonder zijn het gaat hierbij bijvoorbeeld om een sportauto, sportuitvoering, replica, historische waarde, cabriolet of een bijzonder/gelimiteerd merk of type zijn.
  • De belastingdienst kent geen hobbytimer en hanteert hier dan ook geen bijzondere voorwaarden voor.
  • Verzekeraars hebben een divers beleid en daardoor is het verzekeren van een hobbytimer maatwerk. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact met ons op.

Typische hobbytimers

Wagens zoals : Alfa Romeo Spider, Ariel Atom, Aston Martin, Audi TT of R of Quattro, Bentley, Bitter, BMW M of Z3/4/8, Brabus, Caterham, Chevrolet Corvette, Chrysler Sebring Cabrio, De Tomaso, Ferrari, Fiat Barchetta, Ford Mustang, Ford Escort Cabrio, Ginetta, Honda S2000 of NSX, Jaguar XK8, Lada Niva, Lamborghini, Lancia Delta Integrale, Landrover Defender, Lexus SX430, Lotus, Maserati, Mazda MX5 of RX7, Mercedes SL of CLK Cabrio, MG TF of RV, Mitsubishi Evo of GT, Mini, Morgan, Nissan 300 ZX, Opel Speedster, Peugeot 206 cabrio, Pontiac Firebird Trans Am, Porsche, Renault Alpine, Rolls Royce, Saab Cabrio, Spyker, Smart Cabrio, Subaru Impreza WRX, Toyota Celica GT4 of Soarer, Volkswagen Beetle of Golf Cabrio, Volvo C70 Cabrio, Westfield, Wiesmann, …, alsook alle cabrio’s, coupé’s, sportwagens, exclusieve wagens, … welke als hobbywagen gebruikt worden. De lijst is dus zeker niet volledig en bevat enkel voorbeelden van mogelijke automodellen waar we een hobbytimer verzekering voor kunnen aanbieden.