Semi-oldtimer verzekering

Youngtimer-Verzekering.nl de specialist op het gebied van oldtimers, youngtimers en semi-oldtimers. Wij bieden een semi-oldtimer verzekering die precies is aangepast aan uw situatie. Voor hobbymatig gebruik van uw semi oldtimer, daarnaast kan de polis op de zaak of op privé komen te staan. De semi oldtimer verzekering is in veel gevallen beter dan de gewone autoverzekering.

Wij kunnen auto’s verzekeren met een verzekering vanaf 3.000 kilometer per jaar tot en met 7.500 kilometer per jaar. Hierbij kunnen wij u semi-oldtimer Allrisk op basis van taxatiewaarde verzekeren. Altijd kunnen wij u de best passende aanbieding doen voor uw semi-oldtimer.


Is uw auto een semi oldtimer?

Er is geen duidelijke definitie van de semi oldtimer. Iedere partij hanteert hier zijn eigen voorwaarden en leeftijdsgrenzen voor. Er zijn wel een aantal zaken die invloed hebben op het feit of een auto kan worden gezien als een semi oldtimer.

  • In het algemeen zijn semi oldtimers voertuigen die nog niet de leeftijd van een oldtimer hebben bereikt. De leeftijd van een semi oldtimer ligt tussen de 10 en 25 jaar.
  • Soms wordt hier als voorwaarde aan toegevoegd dat de auto moet voorkomen in het klassiekerboek oftewel het Onschatbare Klassieker Jaarboek. Kortom niet iedere auto van 15 jaar oud is direct een semi oldtimer. Meestal moet de auto bijzonder zijn het gaat hierbij bijvoorbeeld om een sportauto, sportuitvoering, replica, historische waarde, cabriolet of een bijzonder/gelimiteerd merk of type zijn.
  • De belastingdienst kent geen semi oldtimers en hanteert hier dan ook geen bijzondere voorwaarden voor.
  • Verzekeraars hebben een divers beleid en daardoor is het verzekeren van een semi oldtimer maatwerk. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact met ons op.

Kunnen wij u van dienst zijn?

Als verzekerings-specialist op het gebied van bijzondere auto’s, youngtimers en semi-oldtimers  helpen wij u graag bij het zoeken naar een geschikte verzekering. Neem daarom contact met ons op of bereken direct uw premie. Twijfelt u of uw auto in het Onschatbare Klassieker Jaarboek voorkomt? Schroom dan niet.

1187
1187