Waarom uw auto taxeren?

WA-Casco Verzekering

Indien u uw auto allrisk wilt verzekeren is een taxatierapport zeer nuttig. Bij diefstal kunt u op deze wijze altijd aantonen wat de waarde van uw  auto is. Dit is daarnaast ook handig bij total-loss schades. Zo is er voor de verzekeraar geen discussiepunt of de waarde wel terecht is. Een taxatierapport kan daarom het beste worden uitgevoerd door een officieel erkende taxateur.

WA Verzekering

Het is een ondergeschoven kind, maar ook voor WA-verzekerde auto’s is het belangrijk om uw auto te taxeren. Indien er buiten uw schuld om schade is aan uw klassieker dan is een taxatierapport ook handig. Zo kan er schade worden uitgekeerd op basis van de taxatiewaarde, in plaats van de lage dagwaarde.

Youngtimers en bijzondere auto’s

Taxeren is niet alleen een must voor oldtimers van 25 jaar oud. Ook voor geïmporteerde nieuwe auto’s, youngtimers en andere bijzondere auto’s is het zeer raadzaam. Mocht u dan in de toekomst schade hebben aan uw auto, dan kunt u altijd terugvallen op het taxatierapport. Dit zorgt ervoor dat u weer op zoek kan gaan naar een soortgelijke auto.

Geldigheid

Let wel, een taxatierapport is beperkt geldig tot 3 jaar. Zorg er daarom voor dat uw taxatierapport altijd up to date is.