Is bij mijn verzekering alarm verplicht?

Als u in een exclusieve auto of bijzondere cabrio rijdt loopt u helaas meer risico dat uw auto wordt gestolen. Met dit feit als reden stellen veel verzekeringsmaatschappijen de eis dat uw auto goed beveiligd is, maar hoe dan precies? Aan de hand van het SCM Klassensysteem kunt u precies bepalen hoe uw auto beveiligd is. Op deze pagina geven wij u een overzicht van de klassen:

SCM alarmklasses

 • Klasse 1
  Vrijwel alle auto’s die vanaf 1998 gemaakt zijn bevatten een tweevoudige blokkering. De eerste blokkering is altijd een onderbreking van de startmotor. Daarnaast is er meestal een blokkering van de brandstofvoorziening. Met een beveiliging in klasse 1 is geen inbraakdetectie of alarm aanwezig.
 • Klasse 2
  Auto’s met een beveiliging in klasse 2 hebben naast de tweevoudige blokkering ook een alarmeringssensor (sirene) en een inbraakdetectiesysteem.
 • Klasse 3
  Auto’s met een beveiliging in klasse 3 hebben naast de beveiligingsmaatregelen uit klasse 2 ook een sabotagesignalering en een hellingdetectie. Ook is de alarmeringssensor (sirene) extra beveiligd door een apart ingebouwde noodstroomvoorziening.
 • Klasse 4
  Auto’s met een beveiliging in klasse 4 hebben een ingebouwd volgsysteem. Het volgsysteem wordt ingeschakeld door een bewegingssensor of door een diefstalmelding van de eigenaar.
 • Klasse 5
  Auto’s met een beveiliging in klasse 5 hebben ook een ingebouwd volgsysteem. Het verschil met een klasse 4 beveiliging is echter dat een klasse 5 volgsysteem direct wordt ingeschakeld wanneer de alarmeringssensor (sirene) afgaat.

Aanbieding

Als eigenaar van een auto die beveiligd is met een volgsysteem (klasse 4 of 5) bent u volgens de meeste verzekeraars goed voorbereid op een eventuele diefstal. Dit betekent voor u dat wij een exclusief scherpe premie aan kunnen bieden, terwijl u nog steeds gebruikt maakt van alle uitgebreide voorwaarden. Verzekeraars waar wij, onder andere, mee samenwerken en die u graag belonen voor het plaatsen van een volgsysteem.

Mocht u nog geen volgsysteem in uw auto geplaatst hebben maar er inmiddels over uit zijn dat u deze wel wilt aanschaffen, dan kunt u bijvoorbeeld denken aan een volgsysteem van TrackJack. Mocht u een volgsysteem aanschaffen via deze onderneming, dan kunnen wij u een extra voordelig verzekeringsaanbod doen.