Dekkingen

WA

Als eigenaar van een motorvoertuig bent u wettelijk verplicht uw auto te verzekeren tegen wettelijke aansprakelijkheid (WA). Dit betekent dat u verzekerd bent voor schade die uw auto aan een ander toebrengt, per gebeurtenis tot een bedrag van € 2.500.000,– voor materiële schade en tot € 6.000.000,– voor schade aan personen.

WA Beperkt Casco

WA aangevuld met:

  • Uw youngtimer wordt gestolen en niet meer teruggevonden.
  • Uw youngtimer  raakt beschadigd door brand.
  • Tijdens storm valt een grote tak op uw youngtimer.
  • De ruit van uw youngtimer krijgt een ster-reparatie.
  • Tijdens een toerrit steekt plotseling een hert de weg over, dat u niet meer kunt ontwijken.

WA Volledig Casco

WA Beperkt Casco aangevuld met:

  • Door een stuurfout rijdt u met uw youngtimer een sloot in.
  • Tijdens het inparkeren rijdt u achteruit tegen een paaltje.
  • Iemand beschadigt opzettelijk uw youngtimer.

Dekkingsgebied

Uw youngtimer heeft een dekking alle EU landen en de landen rondom de Middellandse Zee, die ook op uw groene kaart staan. Kenmerkend voor de youngtimerverzekering is de beperking in het aantal kilometers per jaar. Bij overschrijding hiervan dient u dit te melden zodat uw verzekering wordt aangepast. Indien u  dit niet meldt heeft de verzekeraar de mogelijkheid om de schade aan u of aan de tegenpartij niet uit te keren.

Op uw groene kaart vindt u een overzicht van alle landen waar je autoverzekering dekking biedt door middel van een landencode. Ook staat er op de groene kaart in welke landen deverzekering niet geldig is (deze landen zijn dan doorgestreept).

1072

Buiten de groene kaart?

Gaat u met uw youngtimer buiten de groene kaart landen richting Azië of Afrika? Dan kunt u aan de grens een WA-verzekering aanschaffen voor het betreffende land. Dit houdt dus in dat schade aan derden wordt vergoed. Wij kunnen uw auto casco verzekeren zodat ook schade aan uw eigen auto is verzekerd. Zelfs het terughalen van de auto ná een ongeval behoort tot de mogelijkheden. Voor meer informatie kunt u hierover het beste contact met ons opnemen!

1071
1071