Youngtimer verzekering vergelijken

Heeft u een klassieker in wording, kortom een youngtimer of semi-oldtimer. Uw youngtimer verzekering vergelijken met andere aanbieders kan ervoor zorgen dat u direct gaat besparen of betere voorwaarden krijgt! Veel youngtimers zijn anders dan de gewone auto, doordat er bijvoorbeeld een beperkt aantal van is gemaakt of er nog maar weinig van een bepaald type over zijn. Het voordeel van de youngtimer verzekering is dat er rekening wordt gehouden met de bijzondere waarde van uw youngtimer. Zo wordt er in alle gevallen op basis van taxatiewaarde verzekert, terwijl alle andere verzekeraars werken met de veel lagere dagwaarde.

 

De youngtimer verzekering wijkt af van de gewone autoverzekering. Zo is het dus mogelijk om de auto op basis van taxatiewaarde te verzekeren. Er zijn een beperkt aantal verzekeraars die een dergelijke verzekering aanbieden. Een duidelijke definitie voor een youngtimer is er helaas niet. Vanuit de Belastingdienst gezien dient de auto 15 jaar of ouder te zijn, om te profiteren van belastingvoordelen. Bij verzekeraars kan een auto als youngtimer worden verzekerd vanaf 8 jaar, afhankelijk van het type auto. Let wel, niet iedere auto kan worden verzekerd als een youngtimer. Veel verzekeraars verlangen dat de auto in het Onschatbare Klassieker Jaarboek staat, kortom een klassieker in wording is!

 

 

1183

Youngtimer

Wilt u een maatwerk aanbod?

premie berekenen

Oldtimer

Dan kan u ons altijd even een e-mail sturen of bellen naar kantoor.

premie berekenen

Auto

Wij staan u graag te woord voor al uw vragen over beveiligings-maatregelen, taxatie-rapporten en de verzekerings-mogelijkheden voor u.

premie berekenen

Youngtimer verzekering vergelijken

Een youngtimer verzekering vergelijken kan bij Youngtimer-Verzekering.nl in twee simpele stappen. Bij een youngtimer verzekering wordt er niet gewerkt met schadevrije jaren, maar met een flinke korting op uw premie. Dit wil zeggen dat u bij schade geen negatieve premiegevolgen heeft. Daarnaast is de premie stukken lager in vergelijking met een gewone autoverzekering aangezien verzekeraars begrijpen dat u extra zuinig bent op uw youngtimer.