De beste verzekeringsvoorwaarden voor uw youngtimer

18 april 2022

Verzekeren en financieel

Bolides van 15 jaar en ouder komen in aanmerking voor de youngtimer verzekering. Dit biedt verschillende voordelen ten opzichte van een standaard autoverzekering. Toch kunnen er tussen youngtimer verzekeringen onderling ook verschillen zijn in premie en in voorwaarden. Met name de polisvoorwaarden kunnen een groot verschil maken bij schade en calamiteiten.

Auto´s van 15 jaar en ouder krijgen het youngtimer predicaat. Dit kan in sommige situaties gevolgen hebben voor uw wegenbelasting, maar biedt vooral mogelijkheden voor een betere verzekering. Een standaard autoverzekering past doorgaans niet goed bij de kenmerken van een youngtimer.

Wat zijn de verschillen tussen een standaard autoverzekering en een youngtimer verzekering?

  • Maatwerk. Een youngtimer verzekering vraagt altijd om maatwerk.
  • Lagere premie. Een youngtimer verzekering gaat uit van de taxatiewaarde en niet van de nieuwwaarde.  
  • Bijzondere verzekeringsvoorwaarden. Een youngtimer verzekering houdt rekening met bijzonderheden rondom gebruik en waardeontwikkeling.

Een youngtimer verzekering biedt dus tal van voordelen ten opzichte van een standaard autoverzekering, maar waar moet u op letten wanneer u verzekeringen voor uw youngtimer gaat vergelijken?

1228

Hoe verwacht u de youngtimer te gebruiken?

Wat voor uw youngtimer de beste verzekeringsvoorwaarden zijn, hangt in de eerste plaats af van hoe u uw klassieker verwacht te gebruiken. In tegenstelling tot oldtimers, gebruiken veel youngtimer eigenaren hun bolide dagelijks, bijvoorbeeld voor woon werkverkeer.

Een ander gebruikt zijn youngtimer hobbymatig en zal hier dus weinig kilometers per jaar mee rijden. Misschien wilt u uw youngtimer restaureren en tijdelijk laten schorsen.

Het is daarom belangrijk om goed te letten op de verzekeringsvoorwaarden rondom dagelijks of hobbymatig gebruik van uw youngtimer.

  • Zijn bij dagelijks gebruik van mijn youngtimer de verkeersrisico’s goed afgedekt?
  • Betaald u bij hobbymatig gebruik minder premie gezien de lage kilometrage?
  • Is mijn youngtimer ook tijdens restauratie goed verzekerd?

Zijn er bijzonderheden waar uw youngtimer verzekeraar rekening mee moet houden?

Het verzekeren van een youngtimer vraagt altijd om maatwerk, maar sommige situaties vragen om aanvullende verzekeringsoplossingen. Wellicht bezit u niet één youngtimer, maar een youngtimer verzameling vol unieke exemplaren.

Dan zoekt u een youngtimer verzekering waarbinnen uw volledige verzameling onder één polis en tegen gunstige voorwaarden verzekerd kan worden. Sommige youngtimer eigenaren houden hun bolides aan als belegging. Dan is het wel zo fijn als uw youngtimer verzekering rekening houdt met een toekomstige waardestijging. U verzekerd dan niet alleen uw youngtimer, maar ook een stukje beleggingsrendement.

Hoe gaat een youngtimer verzekeraar om met schade(afwikkeling)?

Bij schade door een verkeersongeval, brand of bij diefstal is een soepele schadeafwikkeling natuurlijk ontzettend belangrijk. Voor veel petrolheads is een vrije keuze in schadeherstelbedrijf bijvoorbeeld van groot belang. U vertrouwd uw geliefde youngtimer immers niet zomaar aan elke garage toe.

Daarnaast zijn zaken als pechhulp en vervangend vervoer met name voor youngtimers die dagelijks worden gebruikt ook belangrijk om mee te nemen in de voorwaarden.

Andere verzekeringsvoorwaarden rondom schadeafwikkeling om op te letten:

  • Hoe wordt de actuele waarde van mijn youngtimer vastgesteld bij totaalverlies?
  • Wat dekt mijn youngtimer verzekering bij schade door extreem weer?
  • Welke rol speelt mijn youngtimer verzekeraar bij diefstal?
  • Hoe snel verwerkt mijn youngtimer verzekeraar een schadeclaim?

Een youngtimer verzekering afsluiten

Heeft u de ideale youngtimer verzekering gevonden? Dan zal er eerst een taxatie van uw youngtimer worden gemaakt om uw premie en polis zo goed mogelijk samen te kunnen stellen. Een goede youngtimer verzekeraar zal daarnaast kijken naar uw specifieke situatie en de polisvoorwaarden hier op afstemmen.

Youngtimer-verzekering.nl biedt naast de beste premie en polisvoorwaarden ook advies rondom vragen over:

18 april 2022

Verzekeren en financieel

Youngtimerverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een sportwagen of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen